Välkommen till min nya blogg!

Tänkte berätta lite hur vi jobbar på min arbetsplats.

Våran akut är uppdelad i två delar. Mottagningen där alla som söker kommer först. Där finns ett väntrum och samtalsrum. Man blir först mottagen av sjuksköterska/skötare och blir sedan bedömd av en läkare. Det brukar vara 3 stycken som jobbar på själva akutmottagningen + läkare. Bestäms det att man läggs in så läggs man antingen in direkt på Allmänpsykiatriska avdelningarna (3 stycken), psykosavdelningarna (3 stycken) eller så stannar man hos oss på akutavdelningen där vi har 6 platser. För särskilt vårdkrävande finns en PIVA-avdelning (psykiatrisk intensivvårdsavdelning) med 6 platser dit man oftast förflyttas omedelbart efter läkarbedömningen.

Jag jobbar alla sorters skift. Både dag, kväll och natt. Dagskiftet börjar 07.00 till 15.00. Kvällsskiftet är 14.00-22.00 och natten 22.00-07.00. 
Senast var det måndag, kvällsskift. Här kommer vad som hände då. 

Började då 14.00 och blev tilldelad mottagningen. Hela väntrummet fullt och trots att både en specialistläkare och en underläkare som vanligtvis är väldigt effektiv jobbade så var det som att tiden stod still och ingenting hände! Fick veta att vi hade en PIVA-kandidat som skulle läggas in så fort som möjligt. En man i 40-årsåldern som tidigare på dagen vid ankomst varit väldigt utåtagerande. Han hade anlänt med polisen då han sprungit naken i ett köpcentrum. 

Vid ankomsten hade han förföljelsetankar och var riktigt otrevlig i kontakten, vilket inte är hans fel när han var livrädd och paranoid på det mesta. En sjuksköterska skulle försöka ge honom Nozinan, men då blev han våldsam och gav henne faktiskt en örfil. Hon larmade och vi fick springa. Den stackars mannen blev  såklart ännu mer rädd och slog vilt omkring sig. Stark som en oxe, så det blev en bältning och vi försökte ge Nozinan åt honom igen, men han vägrade. För att han skulle slippa känna så mycket oro fick han Haldol och Stesolid i injektion. Jag satt kvar hos honom och efter ungefär 40 minuter försökte vi släppa honom, vilket gick bra. Så han fick ligga kvar i bältessängen, men inte fastspänd. Jag kom in och lade en filt över honom och pratade lite. Sedan transport in till PIVA.

Resten av kvällen var lugn och vi hade bara en inläggning. En tjej med borderline-problematik som intoxikerat sig med stilnoct. Hon gick rakt till den allmänpsykiatriska avdelningen hon tillhör.

Ha det bra alla!

Kommentarer
Postat av: psykiatrin.blogg.se

Hej!

Ska lägga upp din blogg. Men jag vet inte riktigt om det är sekretess-säkrat det där egentligen. Vad menar du med PIVA-kandidat?

Mvh Psykiatrin

2008-08-06 @ 17:26:52
URL: http://psykiatrin.blogg.se/
Postat av: psykiatrin.blogg.se

Man kan lista ut vilket sjukhus det är iom att du förklarat vilka avdelningar och hur många det finns. Mvh P

2008-08-06 @ 17:28:00
URL: http://psykiatrin.blogg.se/
Postat av: psykiatrin.blogg.se

Hej Oj det va inte meningen att göra dig arg. Jag ville bara hjälpa till lite. Okej men om allt är fiktivt så är det ju bra. Tycker din sekretess är bra.Dessutom tycker jag att det är ett jättebra intiativ och att man får läsa det från psykiatri-personalens sida. Vi länkar till fler som du kan se under "Krossa tabun" som bloggar om sitt jobb inom psykiatrin. Jag har ju länkat till dig nu, länkar bara till sidor vi stödjer.Eftersom vi inte har någon sekretessskyldighet gentemot psykiatripersonalen så publicerar vi ibland namn på personalen. Detta för att vi är trötta på att de ska kunna bete sig hur som helst utan att det inte händer något, eller att det inte uppmärksammas. (förutom alla dessa anmälningar där ord alltid står mot ord).

Tycker inte det är dålig stil och respektlöst, jag tycker det är rättvist. Läs citaten så förstår du.Har du konstruktiv kritik är du välkommen. Men vi vill nog inte länka till dig om du Inte anser att vår blogg är bra. Så skriv gärna vad du tycker så jag vet om vi ska ha länken uppe eller inte.Tycker att din sida är bra.

Men undrar fortarande vad du menar med "PIVA-kandidat"???

Skicka mejl om du vill ta det via den vägen.Mvh Psykos2008-08-07 @ 20:11:50
URL: http://psykiatrin.blogg.se/
Postat av: Milla

Intressant att en mentalskötare bloggar. Du är faktiskt den första som jag sett till!

2008-08-11 @ 10:14:16
URL: http://doden.blogg.se/
Postat av: M

Jag gillar inte att du heter Mentalskötare X. Vilket sjukhus arbetar du på?

2008-10-27 @ 14:13:11
Postat av: Ville

Trevligt att,nån skriver om hur det är att jobba som Mentalskötare.Jag har inget i mot Mentalskötare

Hoppas ni forsätter blogga,om hur det är att arbeta på vården.

2009-06-27 @ 18:33:20
Postat av: Anonym

Jag skulle absolut HATA om någon av vårdpersonalen här BLOGGADE om mig och mitt beteende och problematik! SLUTA! Vet att andra människor tycker att detta är intressant att läsa, men det är RIKTIGA MÄNNISKOR du sviker! Shame on you

2010-05-29 @ 22:37:32
Postat av: Erik

Tycker denna blogg är ytterst intressant!

2011-08-28 @ 03:39:56
URL: http://arbeta.xn--hemifrn-jxa.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0